Gužve na prelazima ka Kosovu

0

Velike gužve beleže se na prelazima između Kosova i centralne Srbije. Na Merdaru se i dalje čeka oko tri sata. Manje gužve su i na Jarinju, dok se na prelazu Mutivode, Bela zemlja i Mučibaba beleže zadržavanja do 30 minuta.

Na prelazu Merdare, po podacima kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova, juče u toku dana se čekalo i do sedam sati u koloni dužoj od dva kilometra, u večernjim satima čekanje je smanjeno na manje od tri sata.

Za ulazak na KiM, na ovom prelazu, prema poslednjim podacima kosovskog MUP-a, čeka se od 10 do 20 minuta.
Što se tiče prelaza na Severu Kosova, za one koji su odlučili da putuju preko prelaza Jarinje, večeras nema većih zadržavanja i čeka se oko 40 minuta, dok se za ulazak čeka od 5 do 15 minuta.

Sa druge strane, na prelazu Brnjak nema dužih zadržavanja.

Iako su danas velike gužve zabeležene i na prelazima Mutivode i Mučibaba, prema poslednjim podacima kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova, za izlazak sa Kosova se čeka oko 30 minuta, dok za ulazak na ovim prelazima nema većih zadržavanja.

Na prelazu Bela Zemlja ka centralnoj Srbiji kosovski MUP beleži zadržavanja od dvadesetak minuta, dok u suprotnoj traci se čeka svega nekoliko minuta.

Sa druge strane i Auto-moto savez Srbije (AMSS) apelovao je danas na vozače da se zbog smene turista tokom vikenda, te dolaska radnika iz inostranstva, kao i sabora trubača u Guči, očekuje povećan broj vozila na putevima, te da budu oprezni u vožnji.