Hezbolah neće u rat?

Hezbolah neće u rat?

Libanski ministar spoljnih poslova Abdalah Buhabib rekao je danas da je njegova vlada dobila uveravanja od Hezbolaha da se neće pridružiti borbama između Izraela i palestinskog Hamasa, osim ako Izrael ne bude “maltretirao” Liban.
Hezbolah je juče ujutru ispalio minobacačke granate na položaje izraelske vojske na granici sa Libanom, u vreme dok su trajale borbe na jugu Izraela, preneo je Tajms of Izrael.
Teroristička grupa koju podržava Iran tvrdi da je ispalila desetine raketa i granata na tri izraelska položaja u spornom regionu Mount Dov u znak solidarnosti sa Hamasom.
Libanska grupa je u saopštenju navela da je napad uz upotrebu velikog broja raketa i granata izveden u znak solidarnosti sa palestinskim otporom.
Tvrde da su izraelski položaji direktno pogođeni.
Izraelske odbrambene snage su saopštile da nije bilo povređenih i da su odgovorile artiljerijskom vatrom na mestu lansiranja i napadom dronom na „infrastrukturu Hezbolaha“.
Prema neimenovanom vojnom izvoru, lokacija na koju se udario dron je bio šator koji je teroristička grupa postavila na teritoriji Izraela pre nekoliko meseci.