Indija – 330 hiljada zaraženih dnevno

0
NEW DELHI, INDIA - 2021/04/13: (EDITORS NOTE: Image depicts death) Relatives of COVID victims seen at Nigambodh Ghat crematorium in New Delhi. India recorded 161,736 new Covid-19 cases and 879 deaths in the last 24 hours. (Photo by Naveen Sharma/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Više od 330 hiljada novozaraženih korona virusom dnevno u Indiji dovelo je ovu zemlju na ivicu zdravstvenog kolapsa. U protekla 24 sata prijavljena su 2.263 smrtna slučaja. To je najveći broj zaraženih u svetu. Bolnice u toj zemlji su prepune, a nema dovoljno kiseonika za sve obolele od Kovida 19 kojima je potreban. U Indiji se masovno na otvorenom spaljuju tela preminulih od zaraze.

U kovid bolnici u predgrađu Mumbaja dogodio se i požar u kojem je stradalo 13 osoba, što je poslednji incident u zemlji u kojoj je zdravstvena kriza sve gora.

Indija je evidentirala skoro 20 miliona obolelih od korona virusa, dok se dnevno vakciniše 2,7 miliona ljudi.

Samo u Delhiju je prijavljeno 26 hiljada novozaraženih i 306 mrtvih za jedan dan, što je jedan smrtni slučaj svakih pet minuta.

Kiseonika i slobodnih kreveta u bolnicama nema dovoljno. Neke bolnice na vrata stavljaju natpise da su pune, a zalihe kiseonika obezbeđuje policija.