Instagram protiv e-cigareta

0

Instagram će zabraniti promociju elektronskih cigareta. Ova društvena mreža udvostručuje postojeću zabranu promocije tih proizvoda. Iako su Facebook i Instagram zabranili oglase za duvanske proizvode, proizvođači e-cigareta koriste influensere za promociju svojih proizvoda putem heštagova ili postova koji pokazuju kako su firme darovale te uređaje.

“Sadržaj marke koji promoviše robu kao što su vaping, duvanski proizvodi i oružje neće biti dozvoljen”, objavio je Instagram.
“Naša politika odavno je zabranila oglašavanje tih proizvoda.”

Ovo je prvi put da Instagram uvodi ograničenja o pojedinim proizvodima koji se mogu promovisati kao brendirani sadržaj.
Nove smernice dolaze pošto je Instagram izmenio svoja pravila koja omogućavaju robnim markama da pretvore sponzorisani oglas influensera u objavu koja će se pojaviti s oznakom “plaćeno partnerstvo”.

Taj potez dolazi istog dana kada je Britansko telo za standarde oglašavanja zabranilo duvanskim firmama da promovišu e-cigarete na internet stranicama društvenih mreža, nakon istrage njihovih objava na Instagramu. Proizvođači duvana desetine godina ulažu u kampanje usmerene prema deci I društvene mreže ne žele da budu saučesnici u tome.