Istraga o eksploziji u Leštanima

Istraga o eksploziji u Leštanima

Nastavlja se pretraga terena posle jučerašnje eksplozije koja se dogodila u fabrici protivgradnih raketa u beogradskom naselju Leštane, u kojoj su dva radnika izgubila život a 16 je povređeno. Vatrogasci i dalje dežuraju. Formirana je Komisija za popis štete. Porodice nastradalih dobiće jednokratnu pomoć. U fabrici dežuraju dve vatrogasne ekipe, ali novih detonacija nije bilo. Uzrok eksplozije još nije poznat.


Načelnik prijema Urgentnog centra Vladimir Arsenijević rekao je za TV Prva da su četiri pacijenta u jedinici intenzivne nege i tretiraju se kao životno ugroženi.


Naveo je da su svi povređeni veoma brzo zbrinuti i da se radilo o 20 pacijenata, od kojih je 16 ostalo u bolnici. Povrede nekoliko pacijenata odmah su sanirane u operacionim salama.


“Vi možete u jednom trenutku spolja videti samo veliku površinu opekotina, ali ono što je karakteristično za ove povrede, gde praćenje mora biti 24 sata, to je da se moraju pratiti svi vitalni organi duži vremenski period upravo zbog toga što su podmukle i što mogu da se u određenom vremenskom intervalu pokažu kao teške telesne povrede”, rekao je Arsenijević.


Ovog jutra fabrici mogu da priđu samo nadležne službe. Ostala vozila policija preusmerava na Smederevski put, preko Velikog Mokrog Luga. Pripadnici policije kažu da je dalji pristup fabrici zabranio tužilac.