Istraga tuče u Nikšiću

Istraga tuče u Nikšiću

U Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću u toku je istraga o seriji incidenata koji su se dogodili 13. jula u Nikšiću, prilikom proslave Dana državnosti.

Tužilaštvo preduzima sve zakonom propisane mere i radnje u cilju utvrđivanja da li su izvršena krivična dela za koja se goni po službenoj dužnosti i identifikaciji učinilaca”, izjavila je tužiteljka Vjera Mićunović „Vijestima“. Toga dana u Nikšiću sukobile su se dve grupe građana, policija je intervenisala suzavcem, gradski trg je bio prekriven polomljenim flašama i stolicama…

Dva skupa – prijavljeni je na gradskom Trgu slobode organizovao Forum slobodnih građana “Luča”… Drugi, neprijavljen krenuo je sa Trgu Šaka Petrovića, auto-kolona, u kojoj su bili i članovi pravoslavnog bratstva “Zavjetnici Tvrdoš”. Organizator, navodno, nije poznat.

Oko 50 članova grupe iz auto-kolone peške su Manastirskom ulicom, uz pokliče Srbiji, Rusiji i Kosovu, došli do Trga slobode gde se nalazio manji broj građana, učesnika završene proslave Dana državnosti. Došlo je do prepirke, a zatim se krenule da lete flaše.

Policija je napravila kordon između te dve grupe i sprečila direktan kontakt, mada su se, kako se vidi na snimcima objavljenim na društvenim mrežama, prethodno sklonili i propustili pomenutu grupu da stigne do ograđenog dela Trga.

Zatim je usledio sukob građana i policije. Sa jedne strane letele su flaše, kamenice, stolice, sa druge suzavac, biber sprej.

Epilog je, kako su “Vijestima” kazali iz hitne službe – sedam povređenih službenika policije i deset građana.

Svi su zadobili lakše povrede, osim jednog policajca. On je, kako je kazao ministar MUP-a, Filip Adžić, operisan.