Jokić – najuspešniji košarkaš NBA

0

Nikola Jokić postao je najkorisniji igrač u NBA ligi za sezonu 2020/2021, a takav uspeh će mu verovatno doneti najveći ugovor u istoriji košarke. Jokić bi sledećeg leta trebalo da potpiše produžetak saradnje sa Denverom na još pet godina, koji bi ukupno vredeo 241 milion dolara. Somborac je postao prvi srpski igrač kojem je to pošlo za rukom, prvi koji je draftovan u drugoj rundi, a došao do titule najkorisnijeg i najslabije plasirani pik (41) u istoriji koji je proglašen za MVP-ja.


Nikola Jokić može već sada da razmišlja o novom ugovoru, novinar I-Es-Pi-Ena Bobi Marks je istakao da bi njime porušio sve dosadašnje rekorde u najjačoj ligi na svetu.


Pod uslovom da ostane sadašnji seleri kep, Jokićev novi supermaksimalni ugovor bi vredeo 241.000.000 američkih dolara – u prvoj sezoni (2023/2024), zaradio bi 42,6, a u poslednjoj 54,8 miliona dolara.


Ukoliko se to ostvari, ne samo da će probiti nezamislive granice, već će mu se verovatno i ostvariti želja da kompletnu NBA karijeru provede u franšizi iz Kolorada.


Trenutno najplaćeniji je dvostruki MVP Janis Adetokumbo, čiji petogodišnji ugovor iznosi 228.200.000 dolara.