Kome je posvećena pesma “Budi tu”? Hit ili klanjanje?

0

Mladi nekada i ne znaju šta pevaju, pa tako pesma “Budi tu”, očigledno ima neki znak koji je sudeći po slikama izvođača na Instragramu vrlo jasan.

Kako je Adam pogrešio pa je zajedno sa Evom izbačen iz Raja? Da sve se desilo za dan, za jedan trenutak ceo rajski grad više nije bio u posedu ljudi, tada su Adam i Eva ostali predani jedno drugom, a prevareni su od strane zmije. Poljubac za kraj značio bi kraj “rajskom dobru” i uživanju koje je imao čovek.

“Što se desilo za dan, sve mi svoje daj
Ovaj grad bez pravila sve oduzima
Boli svaki rastanak, bar poljubi me za kraj”.

Najpre se Adam pravda Evi, pogreših kao i ti, ali daj mi znak Bože. Ni tada se od Boga znak nije tražio govori Stari Zavet? Ali zašto?

Zato što je rod ljudski licemeran i kvaran, kakav znak ako si znao da ne smeš da pogrešiš i npr. jedeš sa “Drveta poznanja dobra i zla”, zato kaže Pismo “Rod zli i preljubotvorni traži znak, ali mu se neće dati”.

Duša je ranjena jer Hrista izdala, ali to nije jedini znak. Jedini znak je da je pogrešila, ovde je Bog kriv što duša pati, u prosto rečeno, izbacivanje iz Raja je sramota Boga, ne čoveka koji pogreši.

“Znam da sam otrovan
Bože, daj mi znak gde je nestala
Duša ranjena, bola satkana
Jedini je znak”

Kralj za grešne je – Đavo lično. On je imitacija Cara – Hristos je Car. Ubij me jer pogreših, ako hoćeš, neću se kajati, nego me ubi. Predstavlja se greh kao “nespretan potez”, a ne kao kajanje za greh. Sunce je Bog – Dan je Bog, ako mrak ublažava Dan, znači Đavo je gazda. Čuva se tajna greha, čuvam ti ih kao uspomenu da je to dobro.

“Ko sam – ne znam ni sam, pa kako da znaš
A tebe poznaje grad u kojem sam kralj za grešne
A ti, ako poželiš – ubij me
Tvoj potez nespretan zna da ublaži mrak
A mene iritira dan, bez tebe sam sam za sebe
Čuvam sve tajne naše, čuvam ti”

Na kraju ona takođe priznaje da je otrovna, a u stvari to je jasno delo da oboje uživaju u grehu i da je to jedini znak.

“Znam da sam otrovna
Bože, daj mu znak gde sam nestala
Duša ranjena, bola satkana
Jedini je znak”

Žalosno, ali istinito – ova pesma je posvećena Zmiji iz Raja.