Krivokapić: Pokušavaju da sruše Vladu iznutra!

0

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić zatražio je smenu ministra pravde Vladimira Leposavića zbog izjave o Srebrenici. Ministar Leposavić je prethodno odbio da podnese ostavku. U poslednjih dvadesetak godina nije zabeležen slučaj da ministar odbije da podnese ostavku na zahtev premijera.

Smena ministra pravde, ljudskih i manjinski prava Vladimira Leposavića u Skupštini je, bez obzira na protivljenje Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore, izvesna samo ako Demokratska partija socijalista glasa za to, jer i pored istrajnog stava po pitanju odlaska ministra zbog izjave o genocidu u Srebrenici nisu potvrdili da će za to i glasati.

Tvrdim, na osnovu informacija koje imam, da je ovo pokušaj rušenja Vlade iznutra. Na tome rade mnogobrojni i predstavnici pojedinih vladajućih partija i DPS zdušno sa njegovim uvek prisutnim satelitima i još osećam pipke hobotnice koje ne možemo da odsečemo”, rekao je premijer.

On je kazao da je već u nedelju imao nedvosmislen stav po ovom pitanju, ali je pokušao da ministru da šansu koju on nije iskoristio. Premijer tvrdi da nije bilo diplomatskog pritiska za ovakav potez, iako podgoričke “Vijesti”, pozivajući se na neimenovane izvore, tvrde da je upravo to razlog da premijer promijeni odluku po pitanju podrške ministru, s početka prethodne sedmice.

Izvori “Vijesti” tvrde da je premijer ministru, koga je on doveo u Vladu, nudio i ambasadorsko mesto, ali da je on to odbio.

U poslednjih dvadesetak godina nije zabeležen slučaj da ministar odbije da podnese ostavku na zahtev premijera, a da je to i javno obznanjeno.