Kurti odložio kažnjavanje vozača za 48 sati

Kurti odložio kažnjavanje vozača za 48 sati

Premijer Kosova Aljbin Kurti objavio je da prihvata zahtev SAD i da za 48 sati odlaže primenu mere kažnjavanja vozača sa srpskim registarskim oznakama. Par minuta nakon ponoći američki ambasador u Prištini saopštio je da je od kosovske vlade zatražio da se kažnjavanje vlasnika vozila sa srpskim tablicama gradova na na Kosovu koji nisu preregistrovali svoja vozila na RKS odloži za još 48 sati, kako bi se Evropskoj uniji i SAD-u dozvolilo da se dalje angažuju sa stranama da bi se pronašlo rešenje.


Ovaj ambasador je ujedno poručio da su SAD zabrinute zbog toga što lideri Kosova i Srbije danas nisu bili u mogućnosti da postignu sporazum o trenutnoj krizi na Kosovu.


Svega dvadeset minuta kasnije na istoj društvenoj mreži oglasio se i kosovski premijer, Aljbin Kurti navodeći da je prihvatio predlog ambasadora.


„Zahvaljujem se ambasadoru Hovenijeru na njegovoj posvećenosti i angažovanju. Prihvatam njegov zahtev za 48-časovno odlaganje izricanja kazni za nelegalne ‘KM’ (i druge) automobilske tablice“, poručio je Kurti.


Kaže i da je srećan zbog toga što će raditi sa SAD i EU na pronalaženju rešenja u naredna dva dana.