Lavrov: „Putin nije bolestan“

Lavrov: „Putin nije bolestan“

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov poručio je za francusku televiziju TF1 da ruski predsednik Vladimir Putin nije bolestan.

– Mislim da normalni ljudi na njemu ne vide neki znak bolesti. Predsednik se u javnosti pojavljuje svaki dan, možete gledati, slušati i čitati njegove govore, rekao je Lavrov.

Zapadni mediji već mesecima pišu da je Putin teško bolestan, a citirali su neke bivše ruske agente koji su tvrdili i da ima rak.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da je “oslobođenje Donbasa bezuslovni prioritet u toku ruske specijalne operacije u Ukrajini”.
“Oslobođenje Donjecke i Luganske oblasti, koje je Ruska Federacija priznala kao nezavisne države, je apsolutni prioritet”, rekao je Lavrov u intervjuu francuskom TV kanalu TF1.
Dodao je da stanovnici ostalih teritorija Ukrajine na kojima se vode borbe “treba da odlučuju o svojoj budućnosti”.
“Oni moraju sami da odluče u kom okruženju će nastaviti da postoje – u okruženju koje je stvorio predsednik Zelenski, gde postoji zabrana ruskog obrazovanja, medija, kulture, upotrebe ruskog jezika u svakodnevnom životu, ili u nekom drugom, gde će sami moći da vaspitavaju decu onako kako žele, a ne Zelenski i njegov tim”, rekao je Lavrov.