Lajčak: „Imamo 2 meseca za tablice“

Lajčak: „Imamo 2 meseca za tablice“

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prišitne Miroslav Lajčak izjavio je da su ostala još dva meseca za pronalaženje rešenja za pitanje registarskih tablica. Miroslav Lajčak, kako je naveo, veruje da će rešenje biti pronađeno kao što je pronađeno i ono za lične karte, dodajući da su neke ideje predložili partnerima.


Na pitanje da li je rok od dva meseca potvrdila i Priština, specijalni izaslanik EU je rekao: “Da, naravno”.


“Kampanja registracije počinje 1. septembra i treba da traje dva meseca. Ne očekujem nikakvu dramu 1. septembra. Ne postoji razlog za to. Imamo taj rok od dva meseca da pronađemo rešenje, kao što smo pronašli u vezi sa ličnim kartama”, naveo je Lajčak i dodao da mora da bude optimista.


Lajčak je rekao da ne misli da bi rešenje trebalo tražiti do 1. septembra.


“Odluka vlade na Kosovu je da taj proces treba da se završi do kraja oktobra. Tako da mi imamo dva meseca da nađemo rešenje. I već smo u tom procesu. Već smo imali razgovore sa predsednikom Vučićem i sa premijerom Kurtijem na tu temu. Bili smo u cajtnotu po pitanju ličnih karata i ulazno-izlaznih dokumenata. Što se tiče registarskih tablica imamo barem dva meseca za rešavanje, verujem da ćemo naći rešenje”, rekao je Lajčak, koji prisustvuje strateškom forumu na Bledu.