Lalić na tajnoj lokaciji

Lalić na tajnoj lokaciji

Srđan Lalić, član kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji je na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela koji je zaključio sa Tužilaštvom za organizovani kriminal osuđen na 18 godina zatvora, nalazi se na slobodi, saznaje „Politika”. On je pušten iz pritvorske jedinice Okružnog zatvora u Beogradu u kojoj je bio od hapšenja u februaru prošle godine. Odveden je na tajnu lokaciju i o njemu sada brinu pripadnici Jedinice za zaštitu svedoka MUP-a Srbije.


– Lalić se nalazi u programu zaštite po Zakonu o programu zaštite učesnika u krivičnom postupku. Program u koji je ušao ovaj svedok – okrivljeni podrazumeva skup mera predviđenih zakonom koje se primenjuju kako bi se zaštitio život, zdravlje, fizički integritet, sloboda ili imovina zaštićene osobe. On se sprovodi ako su učesnici u krivičnom procesu i njima bliske osobe davanjem iskaza ili obaveštenja važnih za dokazivanje u postupku izloženi životnoj opasnosti, a bez tog svedočenja ili obaveštenja, dokazivanje u krivičnom procesu bilo bi otežano ili nemoguće – objašnjava „Politikin” sagovornik.


Lalić će pred sudskim većem koje vodi postupak protiv optuženih članova klana biti ispitan pošto svi okrivljeni iznesu svoje odbrane, a nakon što da svoj iskaz neće više biti u obavezi da dolazi na suđenja.