Magla i minus u Srbiji

Magla i minus u Srbiji

U Srbiji će danas posle hladnog, mestimično maglovitog jutra, u većini krajeva tokom dana biti pretežno sunčano. Magla ili niska oblačnost po kotlinama će se zadržati i tokom prepodneva, a u severnim krajevima i veći deo dana.

Vetar će biti slab promenljivog pravca. Jutarnja temperatura od -6 do -2, najviša dnevna od 4 do 9 C, osim predela sa maglom gde će biti hladnije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu jutro, a na širem području grada i prepodne maglovito. Tokom dana pretežno sunčano. Vetar slab, promenljivog pravca. Jutarnja temperatura oko -2, najviša dnevna oko 5 C.

Naredna dva dana u većini krajeva pretežno sunčano sa mestimično maglovitim jutrima. Još u petak magla ili niska oblačnost će se u nižim predelima zadržati i duže tokom dana.

U subotu postepeno povećavanje oblačnosti uz pojačanje jugoistočnog vetra. Tokom noći ka nedelji u severnim i zapadnim, u nedelju i u ostalim krajevima, očekuje se prolazno naoblačenje mestimično sa snegom i pojačanim severozapadnim vetrom.

Smanjena vidljivost na 100 metara

Na putevima u Srbiji magla i poledica otežavaju saobraćaj, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije (AMSS)
Vidljivost manja od 100 metara na području Vojvodine, Beograda, kao i na putevima jugoistočne Srbije, Šumadije i Pomoravlja.

Na naplatnim stanicama auto-puteva i na graničnim prelazima nema čekanja za putnička vozila.

Kamioni na graničnom prelazu Batrovci, prema Hrvatskoj, čekaju oko šest sati, a na prelazu Horgoš, ka Mađarskoj, oko dva sata.

Dodatna opreznost je potrebna na više deonica puteva u Srbiji gde su u toku radovi.

Foto: Printskrin Pixabay.com