Makedonski policajci nisu znali za drogu u autu

0

Automobil u kom su pre dva dana na Graničnom prelazu Sukobin carinici i policajci pronašli skank u vlasništvu je Ministarstva unutrašnjih poslova Severne Makedonije.

Iz tog Ministarstva, međutim, tvrde da njihovi službenici, koji su krenuli na obuku u Crnu Goru, nisu ni znali da je droga u bunkeru automobila zaplenjenog 2016. godine.

Iz crnogorskih istražnih organa je potvrđeno da je droga pronađena u vozilu MUP-a Severne Makedonije.

Makedonski mediji objavili su juče da taj automobil pripada Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala i da su u njemu bili visoki zvaničnici tamošnjeg MUP-a.

U saopštenju makedonskog MUP piše da su zaposleni u Sektoru za kompjuterski kriminal i digitalnu forenziku išli na obuku u Crnu Goru, a da su za put zadužili službeno vozilo iz voznog parka Ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi portal Plusinfo.

Oni tvrde da je taj automobil prethodno pribavljen od Agencije za upravljanje oduzetom imovinom, a Uprava carina ga je zaplenila u akciji borbe protiv trgovine drogom 2016. godine.

“Zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova nemaju veze sa drogom i to je potvrdilo albansko javno tužilaštvo i već su vraćeni u Skoplje, a o celom slučaju smo obavestili javno tužilaštvo radi daljeg postupanja i rasvetljavanja slučaja”, tvrde iz makedonskog MUP-a.