Megatrend – megabruka

0

Vest o prodaji Univerziteta Megatrend koju je vlasnik Mića Jovanović „potresno“ objavio na press – konferenciji, predstavljajući novog vlasnika, se iz dana u dan menja. Prvo je vlasnik odustao od prodaje. Potom je „kupac“ izjavio da mu vlasnik preti. Zatim je vlasnik rekao da će poništiti prodaju jer je prevaren , ili kako je rekao možda „omađijan“. Potom je „kupac“ pretučen ispred svog stana. Pa se otkrilo da „kupac“ ima lažnu diplomu – to ga je valjda i kvalifikovalo da kupi univerzitet. Sve se pretvorilo u komediju koja verodostojno odslikava stanje n samo stanje u visokom školstvu, već i u Srbiji. Čitav slučaj se pokrenuo posle optužbi da je na Megatrendu „diplomirao“, a potom i „doktorirao“ aktuelni ministar policije Nebojša Stefanović.
Ministrovo „školovanje“ je „palo u zaborav“ dok traje sapunica oko navodne prodaje univerziteta.
„Kupac“ Dejan Đorđević je pretučen ispred svoga stana jer- nije plaćao kiriju. Ispostavilo se da nije pretučen, već da su vlasnik stana i njegov sin pokušali da ga isela iz stana koji on iznajmljuje od njih, a mesecima ne plaća kiriju. Prethodno su iz stana uzeli dva televizora koji su njihovo vlasništvo. Sada „kupac“ tvrdi da „nije upućen“ u čitav događaj i da ne želi da komentariše sopstvene navode o napadu. Đorđević je predsednik Konzervativne reformističke stranke KRST za koju je malo ko u Srbiji čuo. Što se lažne diplome tiče, Univerzitet u Prištini nema dokaze da je Dejan Đorđević, novi vlasnik Megatrend univerziteta, diplomirao na Medicinskom fakultetu tog univerziteta, potvrđeno je listu „Danas“ na Prištinskom univerzitetu. U istom tekstu dodaju i da u elektronskoj arhivi Univerziteta u Prištini nalazi se samo jedna osoba sa identičnim prezimenom, ali je reč o studentkinji Dejani Đorđević, koja je na studije upisana 1997, i to na odsek stomatologija Medicinskog fakulteta.
U tom dokumentu, koji glasi na Đorđevićevo ime, piše “Danas”, piše da je završio fakultet 23. aprila 1998. godine, sa prosečnom ocenom 6,85, a da je upisan školske 1991/92. godine. Na diplomi stoji da je izdata 26. juna 1998, i da su je potpisali dekan Medicinskog fakulteta Veselin Trajković i rektor Univerziteta u Prištini Radivoje Papović.
Podsetimo, prvo je kao bomba odjeknula vest da Mića Jovanović prodaje Megatrend, a pre dva dana se, nakon čitave sedmice spekulacija da se radi o fiktivnoj prodaji, sumnji da je čitav slučaj nezakonit, čudnih i nelogičnih izjava obe strane, dogodio obrt: Jovanović tvrdi da je odustao od prodaje univerziteta. Dejan Đorđević (potencijalni) kupac, od početka izaziva podozrenje javnosti kojoj je potpuno nepoznat, te se u sumnja u postojanje njegovog kapitala, kao i u njegove mnogobrojne navodne diplome.
U ujdurmi oko prodaje Megatrend univerziteta, izgleda, učestvuju i kupac i prodavac i ko zna još ko. U čitavu priču uključila i javnost koja je, u većem delu, ovu kupoprodaju smatrala – normalnom.
Svi su se uključili, sem onih kojima je to dužnost – istražni organi države Srbije.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime