Milojević: Srbi smo mi, izdržaćemo i ovo

0

Hod Vladana Milojevića uoči konferencije za medije je mnogo toga govorio. Delovao je tužno i ispražnjeno, nekoliko puta se ujedao za jezik ne želevši da se bavi arbitražom portugalske sudijske trojke.

Međutim, između redova je sve rekao i dodao da Crvena zvezda odlazi u Danku po trijumf.

“Odigrali smo dobru utakmicu. Ne znam šta bih mogao još da kažem. Imali smo problema sa prinudnom izmenom Pakova koja je promenila naš plan. Imali smo i drugu prinudnu izmenu. On je tražio izmenu… Ostalo – kontrolisali smo. Sve što smo planirali smo dobro radili. Kopenhagen je dobra ekipa, vidite da igraju isto od prvog do 90 minuta. Bilo je nekih sitnih situacija koje mogu da prelome utakmice. Neću da kukam, ali smešno je da N’Doje uhvati loptu rukama. Ne treningu to da igrač uradi, kaznite ga sa deset sklekova. Ali neću o tome. Čestitam svim igračima i navijačima. Ostaje drugo poluvreme, odlazimo tamo da odigramo muški“, rekao je Milojević.

Zatim o Pavkovu.

“Nećemo moći da znamo do sutra kakva je situacija. Već u drugom minutu je tražio izmenu. Došlo je do istegnuća. Izdržao je do poluvremena, posle mu se mišić ohladio. Rekao mi je u tunelu da više neći“.

A onda o sudijama. Uzdržavao se koliko je mogao Milojević.

“Videli ste bes naših navijača. Srbi smo mi, izdržaćemo. Ne bih da pričam o tim odlukama. To nam se dešavalo i prošle godine. Publika najbolje oseća šta je bilo. Svako je dobio ono što je zaslužio“ .

Crvena zvezda je odigrala odlično poluvreme, posle se odlučila za defanzivu.

“Mi ne igramo na kontre. Bilo je to malo do psihologije. Oni su izašli mnogo visoko, mi smo imali nekliko izlazaka. Nije to ono što ja volim. Ali nekada vas rival spusti u nisku zonu, iako mi to ne želimo. Oni su velika ekipa. Videli ste jednog Ovijeda, zatim N’Dojea. Ne znam da li se takav špic pojavio na Marakani posle Žirua. Imaju automatizme, jasan pečat. Nedostajo im je Falke, očekujemo ga u revanšu, ali to ništa ne znači. Igraju direktno, sa loptama na N’Dojea i brzo pune šesnesterac“.

Zvezda je konačno odigrala sjajan takmičarski meč. Neko je rekao da je konačno ušla u formu.

“Mnogo lako pričamo da je crno ili belo. Nekada dolazi do samozadovoljstva. Ja to ne mogu to da iskorenim, nekada sam nemoćan. Imamo opuštajući mentalitet, videli ste drugo poluvreme u Helsinkiju“.

Za kraj procena šansi.

“Ne bih rekao da smo favoriti. Oni su bili povlašćeni, igraju konstantno Ligu Evrope i Ligu šampiona. Imaju veliko iskustvo. Rezultat je na njihovoj strani, ali nećemo se predati“.