Misteriozno ubistvo devojčice u Skoplju

Misteriozno ubistvo devojčice u Skoplju

Ocu 14-godišnje devojčice ubijene u Skoplju, Aleksandru Đorčevskom određen je pritvor od 48 sati, kako ne bi pobegao ili ometao istragu.


Policija je uhapsila još trojicu osumnjičenih za ubistvo. Velibor manev, Vlatko Kešišev i Bore Videvski, koji je uhapšen u svojoj školi borilačkih veština. Sva trojica su, osim za otmicu, osumnjičena i za dvostruko ubistvo — 14-godišnje Vanje Gorčevske i frizera iz Velesa panča Žeževskog.


Policija je raspisala poternicu za prvoosumnjičenim za ubistvo devojčice i i muškrca iz Velesa. On je trenutno u bekstvu i nije dostupan makedonskim vlastima.
“Ljupči Palevski, rođen 12.12.1964. godine u Skoplju traži se međunarodnom poternicom za istragu krivičnih dela otmica i ubistvo po naredbi Osnovnog javnog tužilaštva Skoplje”, navedeno je u saopštenju. Ministar unutrašnjih poslova Makedonije Oliver Spasovski je izjavio da je on pobegao u Beograd, pa u Bugarsku. Motiv ubistva devojčice je navodno novac koji je njena majka dobila od prodaje stana. Devojčica je oteta i odvedena u selo Brazda, gde j eubijena samo dva sata nakon otmice. U nju je pucano iz pištolja i potom je zakopana.

Kada je reč o ubistvu 76-godišnjeg muškarca iz Velesa, Tužilaštvo tvrdi da je on ”kolateralna žrtva”.

Otac ubijene devojčice priveden je u Krivični sud, nakon što je ranije saslušan u Tužilaštvu, gde je negirao krivicu.

Ubica Ljupčo Palevski Palčo se osećao veoma bezbedno što govori da je klijent ili onaj za koga radi veoma moćan da mu to obezbedi, pretpostavljaju mekadonski mediji. Ovo ubistvo nema konkretno delo ucene i devojka je kidnapovana da bi bila ubijena, tvde kriminolozi.

„Razlog za to bi mogao biti taj što je nešto znala, bila je svedok nečega što bi moglo da uništi nečiju karijeru, posao ili život, možda je htela nešto da obznani, možda ju je zlostavljala neka važna (moćna) osoba ili slično“, rekao je ocenio je kriminolog Lenjin Jovanovski.

Telo mora biti podvrgnuto detaljnoj i stručnoj obdukciji pod nezavisnim i pouzdanim nadzorom više osoba, kako se ne bi ostavio prostor za prikrivanje bilo čega što bi moglo dati prave indicije o razlozima ubistva, smatra on.

„Priznanja učesnika ne smeju se odmah uzimati zdravo za gotovo, ma koliko korespondirala sa bilo kakvim materijalnim dokazima zašto su možda tako namešteni.

„Treba da tražimo naručioca, on je najvažniji u ovom slučaju. Ima još mnogo pitanja, ima još mnogo da se dokaže i ovo ne sme da se završi samo na izjavama dvojice učesnika koji su očigledno angažovani, a nisu bili i još nisu ni svesni u šta se upuštaju i za šta će tačno biti iskorišćeni“, tvrdi on

Tela dve žrtve, 14-godišnje Vanje Đorčevski i 74-godišnjeg Panče Žežovskog, nalaze se na obdukciji na Sudskoj medicini. DNK analize se očekuju u toku sutrašnjeg dana.