Moravski koridor

0

Moravski koridor, od Preljine do Pojata, koji bi trebalo da bude izgrađen do 2022. godine, povezaće koridore 10 i 11, kao i pola miliona ljudi koji žive u centralnoj Srbiji između ova dva grada, a biće i prvi “digitalni” autoput u Srbiji.

Nakon što je juče potpisan ugovor o izgadnji autoputa sa šest traka koji treba da poveže Rumu i Šabac, a dalje do Loznice, do 2023. godine, da bude izgrađena i brza saobraćajnica sa četiri trake. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u narednih deset dana uslediti potpisivanje ugovora i za izgradnju Moravskog koridora.

Prema njegovim rečima, Moravski koridor će biti gotov do 2022. godine, a vrednost radova se procenjuje na 755 miliona evra. Na tu cifru, kaže, treba dodati još 20 odsto, koliko se, kaže, može očekivati da koštaju dodatni radovi.

Osim što spaja dva važna evropska koridora – 10 i 11 (11 nosi naziv i Autoput Miloš Veliki), koji prolaze kroz našu zemlju, Moravski koridor, ili kako ga zovu “srpski”, povezaće zemlju iznutra – sve veće gradove centralne Srbije između Pojata i Čačka – Kruševac, Kraljevo, Trstenik, Vrnjačku Banju, što je oko pola milliona ljudi.

Moravski koridor biće dugačak 112 kilometara, a prema najavama Ministarstva za saobraćaj, građani ovog dela Srbije bi pored puta trebalo da dobiju i nova industrijska postrojenja.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime