Na Pagu ubijen pripadnik Škaljarskog klana?

Na Pagu ubijen pripadnik Škaljarskog klana?

Na Pagu je juče ubijen muškarac iz Herceg Novog, a za ubistvo se sumnjiči državljanin Srbije D. T. Hrvatski mediji pišu da policija sumnja da je reč o mafijaškoj likvidaciji, kao i da je ubijeni bio pripadnik škaljarskog klana. Ubistvo na plaži Zrće snimile su nadzorne kamere. Hrvatski mediji navode da je 38-godišnji državljanin Crne Gore Goran Vlaović, koji je ubijen na Pagu, bio pripadnik škaljarskog klana. Zasad nema potvrde da je osumnjičeni za ubistvo D. T. (28) pripadnik suparničkog kavačkog klana, ali hrvatska policija sumnja da ubistvo ima mafijašku pozadinu, piše Indeks.


Naime, za osumnjičenim je već raspisana poternica u Crnoj Gori jer ga dovode u vezu s ubistvom Minje Šakovića u Budvi. Šaković je navodno bio blizak škaljarcima.
D. T. se brani ćutanjem, a zastupa ga advokat iz Splita.


Kada je reč o ubijenom državljaninu Crne Gore, on je ranije bio osuđen za pomaganje u ubistvu vođe navijača Crvene zvezde, Marka Vesnića i ranjavanja njegovog kuma Ivana Markovića u Herceg Novom u Crnoj Gori.


Hrvatski mediji navode i da način na koji je ubijen Vlaović sugeriše da se radi o mafijaškoj likvidaciji. Ubistvo su snimile nadzorne kamere.


Snimak eksplicitno prikazuje trenutak ubistva, a na njemu se vidi kako ubijeni Vlaović i još jedan muškarac hodaju plažom Zrće uz ugostiteljske objekte.


Nekoliko trenutaka nakon što ubijeni i muškarac u njegovoj pratnji ulaze u kadar, na snimku se vidi i muškarac u crnoj majici dugih rukava ili laganoj jakni, svetlim pantalonama i beloj kapi na glavi.


Hoda nekoliko metara iza Vlaovića i njegovog prijatelja, a potom im se brzo približava i s udaljenosti od otprilike jednog metra ispaljuje metak Vlaoviću u potiljak.


Navodno je pucao iz pištolja s prigušivačem. Vlaović je pao na zemlju, a ubica je počeo da beži s mesta događaja. Pištolj je odbacio.


Na snimci s nadzornih kamera vidi se najmanje tridesetak ljudi. Nekoliko sekundi nakon pucnja deo ljudi se razbežao, a deo je krenuo da pomogne crnogorskom državljaninu koji je ležao na tlu.


Osumnjičenog za ubistvo brzo je pronašla i uhapsila interventna policija.


U policiji su rekli da je pištolj kojimje ubistvo počinjeno pronađen i da je obavljen deo veštačenja.


Kažu i da je Crna Gora izdala poternicu za D. T. iz Srbije.


“U ovom trenutku ne mogu govoriti o motivima ubojstva. Ostvarena je intenzivna međunarodna policijska suradnja. Mogu potvrditi da su osumnjičeni za ubojstvo i ubijeni u svojoj zemlji evidentirani kao počinitelji više kaznenih djela”, rekao je načelnik policije na Pagu Željko Blaić.