Protest za Olivera

0

Protestna šetnja koju je organizovalo Udruženje “Jedan od pet miliona” u Beogradu, a koja je posvećena ubijenom političkom predstavniku Srba sa Kosova Oliveru Ivanoviću, završena je ispred Hrama Svetog Save, gde su okupljeni građani palili sveće.

Građani okupljeni ispred hrama čekali su da zapale sveću, čime je i završen skup.

Na čelu kolone koja je krenula sa Studentskog trga nošen je transparent-šetalica na kojoj piše „Nas je ipak više!“ skup je masovniji nego inače.

Zbog poštovanja prema Ivanoviću, nije bilo obraćanja govornika, kako je to uobičajno, umesto toga emituju se govori Olivera Ivanovića.

Između ostalih, emitovao se govor u kojem on kaže: „Meni su uradili sve što su mogli, još samo nisu pucali u mene, ali ko zna, ni to nije isključeno“; „Nikada nisam dozvoljavao da budem svrstan tamo ili ovamo, već samo da pripadam narodu“, kao i deo govora u kojem poručuje Vladi Srbije da ne deli političke liste na Kosovu na „naše i njihove“.

Emitovao se i deo govora u kojem navodi da „na terenu“ odlučuju neformalni centri moći i da ga „zabrinjava“ što predsednik Srbije Aleksandar Vučić pominje potpredsednika

Srpske liste Milana Radoičića kao „primer borca za opstanak Srba na Kosovu“.