Nastavlja se potraga za otetom devojčicom

0

Nastavljena je intenzivna potraga za 12-godišnjom Monikom Karimanović iz Suvog Dola i Ninoslavom Jovanovićem iz Malče, osumnjičenim za njenu otmicu. U potragu su uključeni i helikopteri, ekipe sa psima tragačima, a koriste se i dronovi i termovizijske kamere. Više od 300 policijskih službenika intenzivno traga za devojčicom, čiji je nestanak policiji prijavljen prošlog petka. Policija veruje da je devojčica živa.

Ministar policije Nebojša Stefanović apelovao je večeras na sve koji imaju bilo kakvu informaciju u vezi sa slučajem nestale devojčice da se jave nadležnima.

Stefanović je za televiziju Pink rekao da policija proverava informacije koje javljaju građani, kao i da su angažovane sve jedinice policije.

Za otmicu je osumnjičen Ninoslav Jovanović iz Malče, koji je proveo 12 godina u zatvoru na izdržavanju kazne zbog seksualnih delikata.

Istraga je sužena na četiri sela knjaževačke opštine – Orešac, gde su njih dvoje juče poslednji put viđeni, zatim Podvis, Glogovac i Vasilj.

U potragu su, pored policajaca iz Niša i Zaječara, uključeni i pripadnici Žandarmerije, helikopteri, ekipe sa psima tragačima, a koriste se i dronovi i termovizijske kamere.

Direktor policije Vladimir Rebić poručio je sinoć da veruje da će policija uspeti da pronađe i spase nestalu devojčicu.

Policija je u sredu objavila fotografiju osumnjičenog, uz poziv građanima da se jave ukoliko ga prepoznaju, a imaju bilo kakve informacije o njegovom kretanju.

Ninoslav Jovanović je već osuđivan i zbog silovanja je proveo 12 godina u zatvoru, od 2006. do 2018. godine.

Po izlasku iz zatvora vrlo brzo je ponovo pritvoren zbog seksualnog uznemiravanja putem društvenih mreža. Oslobođen je u martu ove godine.