Od danas rade kafići

0

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa odlučio je posle sednice da ugostiteljski objekti mogu od 7. maja da rade i unutra sa 50 odsto kapaciteta i bez muzike uživo i sa razglasa, uz poštovanje epidemioloških mera, rekao je epidemiolog Branislav Tiodorović.

Naglasio je da je i dalje važno držati fizičku distancu i da razmak između gostiju mora da bude 1,5 do 2 metra.

Na pitanje kako će se rešiti rad noćnih klubova u zatvorenom koji više od godinu dana ne rade, Tiodorović je rekao da su klubovi napravili veliki problem kada su radili letos jer je došlo do velikog skoka broja obolelih.

“Sačekaćemo malo i morati da procenimo, ali kada budemo imali manje od 100 novozaraženih, onda možemo da pustimo da sve manje više normalno funkcioniše. Ili kada vakcinišemo 60 do 70 odsto populacije, onda možemo da se vratimo normalnom životu“, rekao je Tiodorović.

U Srbiji je, prema poslednjem zvaninčnom preseku, registrovano 1.366 novozaraženih koronavirusom na 12.869 testiranih uzoraka. Umrla je 21 osoba.

U bolnici je 3.998 pacijenata, a na respiratorima 138 osoba.

Vakcinacija u Ušću uz poklon vaučere za šoping

U Tržnom centru Ušće u Beogradu počela je vakcinacija građana bez zakazivanja, a prvih 100 građana koji prime vakcinu dobiće vaučere od 3.000 dinara za kupovinu u tržnom centru, prenosi Fonet.