Ronaldo poslao dres za Gavrila

0

Kristijano Ronaldo, najveća fudbalska zvezda sveta, se pridružio akciji pružanja pomoći za lečenje osmogodišnjeg dečaka u Srbiji. Posle humanitarne licitacije na kojoj je kompanija “Mozzart” kupila Ronaldovu kapitensku traku, Portugalac je rešio da pošalje svoj potpisan dres Juventusa sa porukom “para Gavrilo”. Crno-beli dres stigao je u “Mozzartovo” sedište pravo iz Torina, a ta kompanija nastavlja niz aukcija koje se u poslednje vreme organizuju u cilju prikupljanja sredstava za najskuplji lek na svetu. I taj komad opreme najveće fudbalske zvezde današnjice postavljen je na “Limundu” sa početnom cenom od milion dinara, saopšteno je iz kompanije “Mozzart”.


Gavrilo Đurđević ima osam meseci i boluje od spinalne mišićne atrofije, a potrebno mu je još oko milion evra za lečenje.


“Mozzart” je, kako se navodi u saopštenju komapnije, zahvaljujući fudbalskim menadžerima iz agencije LIAN Sports Nikoli Damjancu i Faiju Ramadaniju uspeo da dođe do Ronalda i pozove ga da se priključi akcijama.


Kapiten evropskih šampiona čuo je da je slučaj “traka” imao humanitarni odjek i da je tada u fond otišlo 64.000 evra.


“Bilo mu je drago da je od tog celog događaja na kraju ispalo nešto veoma lepo i odlučio je da pošalje svoj potpisan dres. Para Gavrilo! Pela vitoria de Gavrilo!”, ističe se u saopštenju.


Kristijano je u revoltu bacio svoje kapitensko obeležje posle poništenog gola na meču Srbija – Portugal, ali se niko neće sećati rezultata 2:2, ni uklizavanja Mitrovića, ni besa Ronalda.


Pamtiće se, dodaje se u saopštenju, samo ona udarna priča iz svetskih medija – da je jedan vatrogasac uzeo traku i iskoristio je za pomoć osmomesečnoj bebi.


“Đorđe Vukićević je sa organizacijom “Zajedno za život” Jovana Simića digao celu Srbiju na noge sa tom aukcijom, a ‘Mozzart’ se nije zaustavio na kupovini trake i donaciji od 7,5 miliona dinara”, napominje se u saopštenju kompanije.


Glavni cilj je bio da se probudi društveno-odgovorna svest i kod drugih pojedinaca, firmi, organizacija, a licitacije su se nastavile – Stefan Mitrović je dao svoje kopačke i dres sa čuvenog meča na Marakani, njegov prezimenjak Aleksandar takođe dres Srbije…


Taj Ronaldov nije sa grbom Portugala, nego Juventusa, ali asocira na ono što je Gavrilu neophodno u ovom trenutku – timska igra na humanost. U njoj se neće pamtiti individualni potezi, ali je Kristijanova asistencija za svaku pohvalu, saopštava “Mozzart”.