Opozicija traži poništenje izbora u Beogradu

Opozicija traži poništenje izbora u Beogradu

U Srbiji se juče glasalo na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima. Prema procenama CeSID/IPSOS (95,3 odsto obrađenog uzorka) u republički parlament ulazi 10 lista: Lista oko SNS-a koja je osvojila 127 mandata, lista “Srbija protiv nasilja” sa 65 mandata, lista oko socijalista sa 18 mandata, kao i liste “Mi – glas iz naroda” i lista koalicije NADA sa po 13 mandata. Cenzus je prešlo i pet manjinskih stranaka. Republička izborna komisija je dosad obradila 7.687 od 8.273 glasačkih mesta u Srbiji (7.40).


Na osnovu 81 procenta prebrojanih glasova u Beogradu, lista SNS ima 21 hiljadu glasova više od naše liste Srbija protiv nasilja, saopštila je noćas koalicija “Srbija protiv nasilja”. S obzirom na to da je više od 40 hiljada ljudi bez legalnog prebivališta u Beogradu organizovano dovedeno radi podrške SNS listi, čime je drastično promenjena izborna volja Beograđana, kako dodaju, zahtevaju poništavanje izbora u gradu Beogradu i ponavljanje glasanja za Skupštinu grada.


„Prethodno, zahtevamo čišćenje biračkog spiska. Pozivamo građane Beograda na proteste zbog krađe izborne volje isped Gradske Skupštine (Starog dvora) u 18h, odakle ćemo se uputiti ka sedištu Republičke izborne komisije u ulici Kralja Milana“, navodi se u saopštenju.