Oštre mere širom sveta

0

Američki predsednik Donald Tramp i njegovi savetnici u zdravstvu pozvali su Amerikance da slede stroge mere društvenog distanciranja pre „teške dve nedelje“ koje bi mogle dovesti do najmanje 100.000 smrti od koronavirusa u Sjedinjenim Državama.

Više od 851.000 ljudi je zaraženo širom sveta, a preko 42.000 je umrlo, prenosi agencija Rojters.

Broj potvrđenih slučajeva u Nemačkoj porastao je na 67.366, a 732 osobe su umrle od ove bolesti. Slučajevi su porasli za 5.453, u poređenju s prethodnim danom, dok je broj smrtnih slučajeva porastao za 149.

Broj smrtnih slučajeva u Italiji će produžiti mere zatvaranja širom zemlje barem do uskršnje sezone.

Izvršna uprava Evropske unije upozorila je Mađarsku da hitne mere ne smeju podrivati demokratiju.

Predsednik Emanuel Makron obećao je da će Francuska do kraja godine obezbediti građane zaštitnim maskama i naučiti lekcije iz epidemije koronavirusa.

Pošto je broj smrtnih slučajeva u Engleskoj porastao za 29%, neki policajci kritikovani su zbog preozbiljnog reagovanja.

U Belgiji je od koronavirusa umrla dvanaestogodišnja devojčica, saopštilo je u utorak ministarstvo zdravlja dok su lokalni mediji objavili da je ona najmlađa žrtva u Evropi.Vrhunac švajcarske epidemije koronavirusa mogao bi se proširiti kasnije ovog proleća ili leta, objavila je vlada.

U Norveškoj je prvi put zabeležen svakodnevni pad broja primanja u bolnice zbog koronavirusnih infekcija.