Oštrija kontrola saobraćaja

0

U proteklih nekoliko dana na sprkim putevima je otkriveno i procesuirano više od 6.000 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa, a skoro 1.500 vozača pričalo je mobilnim telefonom tokom vožnje. Kazna za ove prestupe iznosi 10.000 dinara, a ukoliko platite kaznu u roku 8 dana imate “popust” od 50 odsto.

Za nevezivanje pojasa na zadnjem sedištu moraćete da izvojite sumu između 5.000 i 10.000 dinara, dok za vožnju dece van sedišta van dečjeg sedišta kazna seže i do 120.000 dinara, odnosno 1.000 evra.

Tokom prethodnih dana policija je tokom pojačane kontrole saobraćaja na teritoriji naše zemlje zbog saobraćajnih prekršaja kaznila oko 7.500 vozača, međutim ovaj trend pojačane kontrole saobraćaja sprovode i okolne zemlje u kojima su srpski turisti česti gositi te treba biti naročito oprezan, prvenstevno zbog bezbenosti, ali i udara na budžet.

Pričanje mobilnim telefonom u toku vožnje, izbegavanje vezivanja pojasa na zadnjem sedištu ili pušenje u automobilu ukoliko je dete u kolima, mogu vas koštati i skuplje od letovanja budući da policija u Srbiji, Grčkoj, Crnoj Gori i Hrvatskoj ovih dana i prilično oštro kažnjava ove, ali i ostale saobraćajne prestupe .

U Grčkoj recimo možete očekivati kaznu od 1.500 evra za pušenje u automobilu, a ukoliko napravite neki “veći” prekršaj na hrvatskom primorju možete platiti kaznu od čak 2.600 evra. Vodite računa i da ne vozite u papučama, što je inače zabranjeno svuda, jer nije bezbedno, a to naročito mnogi rade kada su na letovanju.