Partizan pobedio Sabah

Partizan pobedio Sabah

Partizan se plasirao u plej-of kvalifikacija za Ligu konferencija posle boljeg izvođenja jedanaesteraca u revanšu protiv azerbejdžanskog Sabaha. Posle 120 minuta je bilo 2:0 za Partizan, odnosno 2:2 u ukupnom rezultatu. Srpski predstavnik je posle velike drame uspeo da se izbori za dalji plasman na samo korak do grupne faze Lige konferencija.


Igrači Sabaha su se trudili tokom celog meča da valjanjima po terenu uspore igru, dok je Partizan bio agresivan, svestan svog položaja i stanja na semaforu.


Bilo je ozbiljnih šansi na obe strane do kraja meča, ali se ipak došlo do penala.


I izvođenje jedanaesteraca je bilo izjednačeno. Sve do poslednje serije. Za Partizan su bili sigurni Pavlović, Nikolić, Kalulu, Antić i na kraju mladi Baždar.


Usledio je prelomni momenat meča, sudar Alaskerova i Jovanovića. Igrač Sabaha mlako šutira po sredini, Jovanović brani, kreće euforija, ali pomoćni sudija javlja glavnom arbitru da je golman Partizana sa obe noge bio van gol-crte.


Ponavlja se penal, druga šansa za Alaskerova. Ni nju ne koristi. Jovanović opet brani i postaje heroj Partizana ove večeri.


Naredni rival tima Igora Duljaja je danski Nordsjeland.