Počinje „Egzit“

0

Večeras u Novom Sadu počinje popularni muzički festival „Egzit” i reka fanova će možda ponovo, nakon duge pandemijske izolacije i odricanja, poteći mostom koji vodi ka Petrovaradinskoj tvrđavi, gde se ova letnja manifestacija održava dve decenije. Na platoima, u šančevima i između zidina starog utvrđenja spremne su koncertne bine na koje će izaći neke od najpoznatijih muzičkih svetskih i regionalnih zvezda.
Nastupaće Dejvid Geta, di-džej Snejk, Sabaton, Roni Sajz, Jonas Blu, Pol Kalkrebrener, Tiga, Solomun, Ameli Lens, Maseo Pleks, Robin Šulc… Pred publiku stižu i „Lajbah”, Amira Medunjanin, „Hladno pivo”, Rundek i ekipa, Senidah, „Obojeni program”, „Lav hanters”, „Remedi”, Vojko V, „Buč Kesidi”, „Sanšajn”…
Grad je okićen festivalskim zastavama, a organizatori i medijska mašinerija, koji svake godine predviđaju rekordnu posetu, i sada očekuju da će posećenost biti veća nego ikada. Svi su spremni, kako to naglašavaju promoteri, da „slave život”, nakon teškog perioda pandemije, koji doduše još traje samo smanjenim intenzitetom.
„Nakon svega što smo prošli, spremni smo za jutra na Areni, vriske u tunelu, držanje za ruke preko mosta, hvatanje pogleda pevača iz prvog reda, poljupce u poslednjem, za slobodu i ljubav. Spremni smo da slavimo život”, navodi „Egzit” tim na svojim društvenim mrežama.
Čule su se i ocene da su gotovo svi smeštaji popunjeni, pa i da su poskupeli, kao i podaci da se najviše gostiju u vreme muzičkog festivala očekuje iz regiona i naše zemlje, kao i da dolaze iz Francuske, Nemačke, Mađarske Slovenije, Turske, Hrvatske…