Ponovo udes “turskog” autobusa

0

Nastavljaju se “famozne” nezgode takozvanih “turskih” autobusa na ulicama Beograda. Na okretnici 77, u Čingrijinoj ulici na Zvezdari, jutros se dogodila nova saobraćajna nezgoda, slična onoj od prošle nedelje, a ovoga puta autobus GSP “Beograd” se zakucao u obližnji stub. – Oko 7.10 na okretnici autobusa 77 i 28A dogodio se udes kada je autobus udario u stub ograde. Na svu sreću, putnika u vozilu nije bilo, a vozač, iako uzrujan, dobro je. Pričinjena je osrednja materijalna šteta – rekli su za “Blic” iz Dispečerskog centra GSP. Malo je nedostajalo da dođe do tragedije pošto je na samo nekoliko metara od stuba u koji se zakucao autobus stajala jedna bakica nesvesna opasnosti koja joj preti, a nešto dalje i par ljudi koji su se dali u beg. Prema prvim, još uvek nezvaničnim informacijama, do nekontrolisane vožnje autobusa garažnog broja 3320, došlo je zbog takozvane turaže, odnosno kvara zbog kojeg motor vozila nekontrolisano dostiže maksimalan broj obrtaja. Ovo vozilo je, inače skoro potpuno novo, pristiglo u pogon GSP “Beograd” pre samo nekoliko meseci, a baš kao i prilikom prethodnog incidenta, radi se o turskom autobusu marke “BMC”. Takođe, ono što je posebno interesantno, za volanom autobusa se nalazio isti vozač koji je učestvovao u incidentu pre nedelju dana!
Podsetimo, pre nekoliko dana je i privatni prevoznik “Ariva”, posle tri mesec detaljnih testiranja i izvršenih promena, na ulice vratio kontingent od 25 turskih autobusa marke “Temsa” koji su učestvovali u seriji incidenata.
Na okretnici autobusa na Zvezdari u Čingrijinoj ulici došlo do saobraćajne nezgode, u kojoj je učestvovalo vozilo prevoznika GSP „Beograd”. Do nezgode je došlo kada je vozilo sa linije 77 prilikom kretanja sa početne pozicije na okretnici udarilo u betonsku ogradu, usled čega je oštećen prednji desni točak. Prilikom ove saobraćajne nezgode nije bilo putnika u autobusu i pričinjena je samo materijalna šteta na vozilu. Reč je o istom vozaču koji je i 29. avgusta imao sličnu situaciju na istoj okretnici. GSP „Beograd” će utvrditi činjenice, kao i da li se radi o ljudskom faktoru, a vozač je suspendovan i biće poslat na dodatni zdravstveni pregled, dok će vozilo biti upućeno na vanredni tehnički pregled – rekli su iz gradskog Sekretarijata za javni prevoz.