Pretučen Srbin iz Zubinog Potoka

Pretučen Srbin iz Zubinog Potoka

Vladan Stevanović iz Zubinog Potoka pretučen je sinoć od strane Specijalnih jedinica Kosovske policije i završio sa šavovima na glavi, oglasila se večeras Srpska demokratija, sa informacijom koja se širi i društvenim mrežama. Kosovska policija potvrdila je za KoSSev da im je slučaj prijavljen, te najavljuje da će isti preuzeti Policijski inspektorat Kosova, ali izostaje potvrda same informacije.

Lider Srpske demokratije, Aleksandar Arsenijević, navodi da je Stevanović, sa kim je danas razgovarao, pretučen u selu Bube, „uz ponižavanje i primoravanje da kliče ‘Kosovo Republika’“.

Tvrdi da se ova osoba kretala ka svom selu, kada ga je zaustavila patrola „teško naoružanih specijalnih jedinica“.

Njemu je isprva zamereno što nosi majicu na kojoj piše ‘Svaka bi fukara da ubije vuka’“, navodi Arsenijević, ali i poručuje da je pušten nakon pretresa i polučasovnog zadržavanja.

Međutim, ista patrola ga je nešto kasnije ponovo zaustavila pod sumnjom da ih on „prati“, poručuju iz stranke.

Oduzimaju mu telefon i pretražuju sadržaj u telefonu. Naravno, u telefonu nije nađeno ništa sumnjivo. Međutim, oni vide da on na Telegramu prati neke grupe koje se njima nisu svidele jer neko na njima piše da je Kosovo Srbija. Tada kreće batinanje i ponižavajuće primoravanje da govori da je ‘Kosovo Republika’“, dodaje se u reakciji Srpske demokratije.

Tvrde i da su Stevanoviću specijaci navodno „pretili da ne sme da ide takav u bolnicu“.

Tada on kreće nazad za Zubin Potok, a oni ga prate sve vreme da vide da li će da ide u ambulantu. On krije svoj automobil par ulica iza ambulante i odlazi da sanira povrede. U tom trenutku primećeno je da ta ista patrola kruži i stoji ispred ambulante, da vidi da li je on tu došao ili nije“, dodaje Srpska demokratija.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani, potvrdio je večeras za KoSSev da im je Stevanović prijavio slučaj navonog napada specijalnih jedinica.

Danas oko 6 sati posle podne došao je da prijavi slučaj, mi smo uzeli njegovu izjavu“, kaže Eljšani.

Upitan o navodima Stevanovića, Eljšani kaže da on nema zvanične informacije, te potvrđuje da će slučaj preuzeti Policijski inspektorat Kosova.

Sutra najverovatnije tokom dana doći će službenici PIK-a da preuzmu slučaj, to je informacija koju imamo. Policijski inspektorat će biti obavešten i oni će da dođu da ga preuzmu“, kazao je Eljšani.