Pretučeni mladić: „Nisam provokator“

Pretučeni mladić: „Nisam provokator“

Ivan Jularić, mladić iz Temerina kog su juče na protestu u Novom Sadu pretukli demonstranti misleći da je reč o provokatoru, rekao je za N1 da ima lakše telesne povrede i da nikome ne zamera zbog onoga što se desilo. Juralić kaže da je on učestvovao u jučerašnjoj blokadi, i da je potrčao za grupom provokatora kada je čuo da su napali neke demonstrante. Kaže da nije imao vremena da objasni ljudima da on nije u grupi koja ih je gađala kamenicama, jer se sve desilo jako brzo.

Juralić dodaje da je posle incidenta bio u Urgentnom centru i u policiji, gde je odbio da bilo koga tereti, krivično ili prekršajno.

Rekao je da će na protestima biti i sledeće subote.

Podsećamo, više incidenata zabeleženo je u subotu tokom blokade Mosta Slobode u Novom Sadu, a do najozbiljnijeg je došlo kada se grupa od oko tridesetak mladića sa maskama i kapuljačama sukobila sa demonstrantima.

Naime, prvo je došla grupa od 20, 30 mladića koja je provocirala demonstrante, gađala ih flašama i kamenjem. Kako je prenela reporterka N1, jedna od bačenih flaša je pogodila demonstranta.

Nakon toga su se povukli, ali su se ponovo vratili i došlo je do sukoba sa demonstrantima. U tom sukobu je povređen mladić.