Privedeni napadači na Srbe u Kninu

0

Hrvatska policija privela je više osoba za koje se sumnja da su učestvovale u napadu na Srbe u lokalu “Petko” u Uzdolju kod Knina. Nekoliko osoba privedeno je sinoć u prostorije šibenske policije, prenosi portal Indeks, pozivajući se na Novu TV.

U napadu maskiranih osoba na goste kafića u Uzdolju 21. avgusta, koji su gledali utakmicu Crvene zvezde i Jang bojsa, povređeno je više osoba, a najteže je stradao 17-godišnjak koji je bio zadržan na lečenju u kninskoj bolnici.

Portparol Policijske uprave Šibensko-kninske Marica Kosor, izjavila je za HRT da se intenzivno obavljaju kriminalistička istraživanja i da se dovode u policijsku stanicu osobe koje bi se mogle povezati s napadom, kao i osobe koje bi mogle uputiti na krivce. N1 podseća da su pre šest dana maskirani napadači upali su u kafić u Uzdolju kod Knina i verbalno i fizički napali vlasnika i goste kafića.

Pet osoba je lakše povređeno, među njima i maloletnik koji je zadržan u kninskoj bolnici.Reč je o mestu sa većinski srpskim stanovništvom, a u kafiću se gledala utakmica Crvene zvezde. Vlasnik kafića rekao je da su napadači imali fantomke, a napali su ih šipkama, daskama, letvama i počeli razbijati i tući. Napad je okarakterisan kao krivčno delo iz mržnje i izazivanje nereda. Napadači, ako im se utvrdi krivica, mogu dobiti od šest meseci do 5 godina zatvora.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime