Prodaje se kompanija “Knjaz Miloš”?

0

Vodeći privatni investicioni fond u centralnoj i istočnoj Evropi “Mid Evropa Partners” dogovorio je prodaju kompanije “Knjaz Miloš” kompanijama “Pepsiko” iz Amerike i “Karlovarske mineralne vode” (KMV) iz Češke.

Zbog uobičajenih odobrenja nadležnih organa iz oblasti konkurencije, cela transakcija bi trebalo da bude okončana u trećem kvartalu ove godine, saznaje “Blic Biznis”.

Investicioni fond “Mid Evropa” kupio je “Knjaz Miloš” 2015. godine zajedno sa kompanijama “Bambi” i “Imlek”, vodećim regionalnim igračima u svojim oblastima koji su tada nastavili poslovanje u okviru holding kompanije “Moji Brendovi”.

Kompanija “Knjaz Miloš” je takođe vodeći proizvođač mineralne vode i lider u proizvodnji vode i bezalkoholnih pića u Srbiji i regionu. Kompanija je prepoznata od strane potrošača po inovativnim proizvodima koji su je i postavili na mesto lidera u tim kategorijama.

Povodom prodaje kompanije “Knjaz Miloš” Robert Knor, izvršni partner u fondu “Mid Evropa Partner” je rekao da je “Knjaz Miloš” još jedan primer vizije i sposobnosti da se jedna srednjeevropska kompanija transformiše u kompaniju lidera u kategoriji brendova u okviru fonda “Mid Evropa”.

“Nakon što smo nedavno prodali Bambi, kompanija Knjaz Miloš je takođe našla svoje mesto u okviru vodećih međunarodnih kompanija iz iste branše”, rekao je Knor.

“Pepsiko” je svetski lider u proizvodnji hrane i pića. Ova američka kompanija je u Srbiji 2008. godine kupila srpsku fabriku “Marbo”, proizvođača grickalica, a organski rast joj je uvek bio među prioritetima. Češka kompanija “Karlovarske mineralne vode” (KMV) je najveći proizvođač mineralne i izvorske vode u Češkoj.