Brnabić: Neću se izviniti ljudima “iz šume”

0

Premijerka Ana Brnabić ne oseća potrebu da se izvini za izjavu da u pregovorima sa Prištinom Beograd ima posla sa “ljudima koji su tek izašli iz šume”.

Ona kaže da se neće izviniti zbog te izjave jer smatra da je to istina. Dodaje da bi volela da nije morala da bude u istoj prostoriji sa Haradinajem, ali da je to njen posao zbog mira i stabilnosti.
Pokazalo se da je sa njima nemoguće razgovarati, istakla je predsednica Vlade Srbije za RTS.

“Ja ne znam kako da nazovem te ljude, a da svi razumeju sa kim mi imamo posla. Izuzetno je teško, a pokazalo se gotovo nemoguće da se sa tim ljudima pregovara. Oni sami kažu da ako ne postignu to da Srbija prizna Kosovo da će se vratiti u šumu”, rekla je premijerka.
Ističe da bi volela da pregovore sa druge strane vode profesori.

“Imam prijatelje Albance i apsolutno ovim ne nipodaštavam albanski narod. Fatmira Ljimaja, Hašima Tačija, Ramuša Haradnija ne poštujem i volela bih da nisam morala da budem u istoj prostoriji sa Haradnajem, ali to je moj posao zbog mira i stabilnosti i budućnosti novih generacija”, poručila je premijerka.

Kako je rekla, “ljuta je” na Evropsku uniju i Sjedinjene države što je “teraju kao ženu” da sedi s “ljudima odgovornim za najgore stvari”. Navela je da se u Prištini održava sastanak o saradnji mladih i da će naša delegacija biti tamo.

Svaki dan pokušavamo da spustimo tenzije zarad drugačije budućnosti, naglasila je Brnabićeva. Premijerka je navela da će delegacija Beograda biti u Parizu, jer želi da smanji tenzije i pokuša da napravi prostor za dijalog, ali je ocenila da liderima u Prištini nisu u interesu mir, stabilnost, vladavina prava.

“Mi tražimo svaku priliku za dijalog, za kompromis”, istakla je Brnabićeva i dodala da se Srbija zalaže za drugačiju budućnost ljudi na Balkanu.