Protest u Rektoratu se nastavlja

0

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović ušla je jutros u zgradu Rektorata, koju grupa od petnaestak studenata iz udruženja “1 od 5 miliona” od petka drži pod blokadom, gde je razgovarala sa studentima. Studenti kažu da će protest radikalizovati ako njihovi zahtevi ne budu ispunjeni za sedam dana. Ona nije davala izjave okupljenim medijima. Zajedno sa njom u zgradu su ušli i prorektor Gordana Ilić Popov i student-prorektor Danilo Potparić, dok su ostali zaposleni u Rektoratu ostali ispred zgrade. Inače, pred zgradu Rektorata stigao je i lider DS Zorana Lutovac. Razgovor je trajao oko pola sata.
Jučerašnji i jutrošnji razgovori sa rektorkom nisu bili pregovori već razgovori, na kojima je ona ponudila konkretna rešenja, ali studenti ih ne prihvataju, jer to nisu odgovori na njihove zahteve, rečeno je na današnjoj konferenciji u blokiranom Rektoratu. Javnosti se obratila Mila Jovanović, jedna od aktivistkinja “1 od 5 miliona”, a rektorka Ivanka Popović nije želela da daje izjave.
Studenti zahtevaju, između ostalog, da se smeni ministar finansija Siniša mali, čiji je doktorat osporavan mesecima. Beogradski dnevnik “ Danas” saznaje da Fakultet organizacionih nauka ima rok do 26 . oktobra da se izjasni o doktorskoj disertaciji Siniše Malog I da odgovor pošalje odboru za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu.