Pucano na hrvatski avion?

Pucano na hrvatski avion?

Rezultati preliminarne istrage na avionu Kroacija Erlajnsa pokazali su da na oplati aviona nema tragova barutnih čestica, saznaju hrvatski mediji. Daljnjom istragom će se utvrditi šta je uzork manjeg oštećenja na trupu aviona.
Avion Kroacija Erlajnsa, koji je iz Zagreba sleteo sinoć na pistu Međunarodnog aerodroma u Sarajevu, ima oštećenja za koje se pretpostavljalo da su nastala iz vatrenog oružja. Pilot koji je upravljao avionom po dolasku na sarajevsku pistu prijavio je oštećenja na trupu aviona, a prema prvim nezvaničnim informacijama, oštećenja su nastala pucnjevima iz vatrenog oružja.
O slučaju je obavešteno Tužilaštvo BiH, a uviđaj na pisti sarajevskog aerodroma je u toku.


Dežurni tužilac Tužilaštva BiH zatražio je sprovođenje uviđaja. Kako se ističe, sigurnost putnika tokom leta nije bila ugrožena.
– Nakon sletanja aviona Kroacia Erlajnsa Dash 8-Q400 koji je na redovnoj liniji Zagreb – Sarajevo sinoć poleteo iz Zagreba i sleteo u Sarajevo u 22.50 sati, na trupu aviona uočena su oštećenja pa se, po uobičajenim procedurama nacionalnog avioprijevoznika, odmah pristupilo potrebnim koracima.U toku je policijski uviđaj koji ima za cilj utvrditi potrebne detalje vezane uz uzrok oštećenja, saopštila je avio kompanija.