Putin posetio Hersonsku oblast

Putin  posetio  Hersonsku oblast

Predsednik Rusije Vladimir Putin posetio je štab armijske grupe „Dnjepar” u Hersonskoj oblasti, na jugu Ukrajine, saopštila je danas pres-služba Kremlja, prenose ruske agencije.
Vladimir Putin je u štabu armijske grupe Dnjepar u Hersonskoj oblasti saslušao izveštaje komandanta Vazdušno-desantnih snaga general-pukovnika Mihaila Teplinskog, komandanta grupe trupa „Dnjepar” general-pukovnika Olega Makareviča i drugih vojnih komandanata, prenosi Interfaks.
„Ne želim da skrećem vašu pažnju sa direktnih dužnosti u vezi sa komandovanjem i rukovođenjem, tako da ćemo raditi na poslovan način, kratko, ali konkretno,” rekao je Putin otvarajući sastanak sa komandantima. Naveo je da mu je važno da čuje njihovo mišljenje o situaciji i da razmene informacije i zatražio da najpre čuje izveštaj o situaciji na pravcu Hersona, a zatim Zaporožja.
Hersonska oblast se nalazi na jugu Ukrajine, a Rusija je u septembru prošle godine proglasila pripajanje te oblasti.
Kako je navedeno, Putin je posetio i štab Nacionalne garde „Vastok”, gde je od general-pukovnika Aleksandra Lapina i drugih visokih oficira čuo izveštaje o situaciji na tom pravcu, prenosi list Izvestija.
To je prva poseta predsednika Rusije samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici, koja se nalazi na istoku Ukrajine i čije je pripajanje u septembru prošle godine proglasila Rusija.
Nije navedeno kada je Putin posetio Herosnku oblast i štab Nacionalne garde.
Agencija RIA Novosti prenosi da je u Kremlju rečeno da radne posete Putina štabu armijske grupe „Dnjepar” u Hersonskoj oblasti i štabu Nacionalne garde „Vastok” nisu unapred pripremane.