Rada Trajković će opet biti saslušana

0

Specijalno tužilaštvo Kosova ponovo će saslušati bivšu poslanicu parlamenta Radu Trajković u vezi ubistva Olivera Ivanovića jer nije na prvom saslušanju rekla da joj je ponuđen video snimak ubistva lidera Gi SDP, javlja prištinski dnevnik Zeri. Istraga je , prema ovim navodima, već pokenuta.
Tužilaštvo se već bavi tom njenom izjavom, očekuje se da će je istražitelji uskoro pozvati, a Specijalni tužilac, Sulj Hodža, koji vodi slučaj nakon Ivanovićevog ubistva, rekao je da je Trajkovićeva ranije saslušana kao svedok, ali da istražiteljima nije rekla da joj je ponudjen bilo kakav snimak Ivanovićevog ubistva.
„Da, čuli smo izjavu gospođe Trajković. Ona je saslušana i ranije u svojstvu svedoka. Ono što je sada izjavila smatra se novinom. Ranije nam nije rekla ništa o tim video snimcima. Ja ću se kao tužilac u slučaju baviti time i vrlo pažljivo postupati sa tom izjavom. Tu izjavu ćemo tretirati s najvećom ozbiljnošću “, rekao je Hodža.
Podseća se da je Trajković, trenutno predsedsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova, rekla da joj je ponuđen video snimak ubistva političara kosovskih Srba Olivera Ivanovića, u severnoj Mitovici, kao i da je medijima u Srbiji rekla da je odbila da uzme taj video snimak. Tužilac Hodža je izjavio da se glavni svedoci, koji su mogli dati informacije o slučaju ubistva nalaze u severnoj Mitrovici, a prema njegovim rečima, plaše se da daju informacije. „Većina potencijalnih svedoka slučaja nalaze se na severu. Oni su ograničeni, uplašeni i nerado sarađuju “ rekao je tužilac. Prema njegovim rečima, srpska strana ne sarađuje sa kosovskim vlastima na pružanju informacija o slučaju.
“Vlasti Srbije ne pomažu u ovom pitanju, uopšte ne doprinose otkrivanju ubistva Ivanovića”, rekao je Hodža, prenosi dnevnik Koha i dodaje da u međuvremenu, kosovsko tužilaštvo nastavlja istrage pokrenute pre godinu dana.Prema rečima Hodže “pod lupom” Specijalnog tužilaštva nalaze se još dva nova osumnjičena, čije se hapšenje traži, a žive u Severnoj Mitrovici i umešani su u organizovani kriminal.Četiri osobe su uhapšene u vezi sa ubistvom Ivanovića, od kojih su dve oslobođene, a kaže se da je izdat međunarodni nalog za hapšenje Milana Radojičića, koji se krije u Srbiji.
Ivanović je ubijen 16. januara 2018.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime