Vučić pozvao Srbe sa Kosova da glasaju za Srpsku listu

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je Srbe sa kosova da na predstojećim kosovskim parlamentarnim izborima glasaju za Srpsku listu.
Vučić je za Radio-televiziju Srbije kazao da je glasanje za Srpsku listu „jedini način da ostanemo povezani“ a da je „sve drugo samo kidanje veza“ i mogućnosti podrške iz Beograda.
„Srbi mogu da glasaju za koga hoće, ali ja ih molim da to bude Srpska lista jer jedino ona radi zajedno sa Beogradom. Izadjite na izbore u što većem broju, da glasamo za svoj opstanak na našim ognjištima, za srpske plate u školama, bolnicama… Sve će nam to ukinuti ukoliko se ne bude čuo glas Srpske liste“, ocenio je predsednik Srbije.
Upitan da li će narednih dana pokušati da se uključi u predizbornu kampanju na Kosovu, Vučić je rekao da zbog niza zakazanih sastanaka sa stranim zvaničnicima i puta u Češku, neće imati vremena za to ali je i dodao da „ne bi imalo smisla“ da svojim dolaskom dovede Srbe u opasnost.
On je najavio da će kandidate Srpske liste za poslanike pozvati da dodju u Beograd kako bi „simbolično“ pokazali da je to njihov glavni grad.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime