Razmena verbalne vatre Trampa i Hamneija

0

Američki predsednik Donald Tramp poručio je iranskom vrhovnom vođi ajatolahu Ali Hamneiju koji ga je prethodno nazvao “klovnom” da pazi šta priča.

– Takozvani ”vrhovni vođa” Irana koji nedavno nije bio dako vrhovni, rekao je neke ružne stvari o Sjedinjenim Državama i Evropi – naveo je Tramp na Tviteru.
Njihova ekonomija se raspada a njihovi ljudi pate. Trebalo bi da bude vrlo oprezan sa svojim rečima, dodao je Tramp, prenosi Rojters.

Ajatolah je juče Trampa nazvao “klovnom”, koji se, kako je rekao, samo pretvara da podržava iranski narod ali će mu “gurnuti otrovni bodež” u leđa.

Obraćajući se prvi put od 2012. Irancima okupljenim na molitvi u Teheranu, Hamnei je rekao da veliki broj ožalošćenih na sahrani iranskog generala Kasema Sulejmanija, ubijenog u američkom vazdušnom napadu, pokazuje da Iranci podržavaju Islamsku Republiku.Ajatolaj je rekao da je Amerika „kukavički“ ubila najefikasnijeg komandanta koji se borio protiv Islamske države.

Povodom obaranja ukrajinskog aviona, Hamnei je uputio saučešće porodicama žrtava i rekao da je reč o “gorkoj nesreći” koja je rastužila Iran koliko je i usrećila njegove neprijatelje.

Iranski vođa je naveo da su neki pokušali da zloupotrebe nesreću da bi se “zaboravila velika žrtva Solejmanija”.

mediatop.info