RMHZ: Ledeni dan u Srbiji

0

U Srbiji se danas očekuje oblačno vreme, mestimično sa slabim snegom, uz umeren i jak severozapadni vetar, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će ujutru biti oblačno vreme s kišom i susnežicom, u višim delovima grada i sa slabim snegom. Tokom dana se očekuje promenljivo oblačno i vetrovito vreme, povremeno s kratkotrajnom kišom i susnežicom ili snegom.

Duvaće umeren i jak severozapadni vetar, koji će krajem dana oslabiti.

Jutarnja temperatura biće oko jedan, najviša dnevna oko četiri stepena.

Narednih dana očekuju se hladna jutra, sa slabim i umerenim mrazem i maglom mestimično, a tokom dana malo i umereno oblačno, s dužim sunčanim periodima i suvo vreme, uz postepeni porast dnevnih temperatura, posebno u drugoj polovini sedmice.

Za Badnji dan i Božić biće suvo sa sunčanim intervalima, u jutarnjim satima očekuje se slab mraz, a dnevna temperatura biće između tri i sedam stepeni.

– U drugom delu naredne sedmice očekuju se prolazna naoblačenja sa kratkotrajnom kišom i snegom, ali se ne očekuju veće padavine posle čega će ponovo uslediti suv period – kaže meteorolog Sovilj.

Do kraja januara prognoziraju se temperature oko ili malo iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine. Srednja maksimalna temperatura biće stepen do dva iznad proseka, pogotovo u drugoj polovini januara, imajući u vidu da su prosečne temperature između jedan i četiri stepena na nivou Srbije.