Rodman u misiji u Moskvi?

Rodman u  misiji u Moskvi?

Bivši američki košarkaš i član Košarkaške Kuće slavnih Denis Rodman(61) rekao je da je dobio dopuštenje da otputuje u Rusiju i pokuša da izdejstvuje puštanje iz zatvora američke košarkašice Britni Griner, piše Gardian.

Griner je ranije ovog meseca zbog posedovanja droge osuđena na devet godina zatvora. Njeni su se advokati žalili na tu presudu, a Sjedinjene Američke Države i Rusija navodno pregovaraju o zameni zatvorenika u koju bi bila uključena i Griner.

Rodman je NBC-ju prošlog vikenda rekao da planira da ode u Rusiju kako bi s tamošnjim vlastima razgovarao o puštanju Griner na slobodu.

– Dobio sam dopuštenje da odem u Rusiju kako bi pomogao toj curi – rekao je Rodman te dodao da će ove nedelje pokušati da ode u Rusiju. On nije precizirao koga je dobio dopuštenje.

Član Kuće slavnih kojeg ljubitelji košarke pamte kao jednog od najboljih skakača i odbrambenih igrača u istoriji NBA lige sebe opisuje kao “košarkaškog ambasadora”.

Ruski predsednik Vladimir Putin je Rodmana je 2014. godine pozvao u Rusiju, a košarkaš je nakon susreta s Putinom rekao da je ruski predsednik “kul” osoba.