Ronaldo šokirao Saudijce

Ronaldo šokirao Saudijce

Kristiano Ronaldo je ponovo uzburkao javnost vulgarnošću koja ga može koštati angažmana u Saudijskoj Arabiji. On se , posle svađe sa navijačima, uhvatio za genitalije, što je „užarilo“ društvene mreže. Navijači su mu skandirali „ Mesi, Mesi“ na utakmici protiv Hilala i to ga je iznerviralo, pa se poneo vulgarno i nesportski. Na društvenim mrežama je bilo mnogo zahteva da se 38-godišnji Portugalac deportuje iz Saudiijske Arabije. Advokatica Nuof bin Ahmed je objavila da će Državnom tužilaštvu podneti krivičnu prijavu protiv Ronalda.

U njoj će, najavila je, Ronalda prijaviti za zločin protiv javne nepristojnosti, što u slučaju stranih državljana kao kaznu podrazumeva hapšenje i deportaciju.

Televizijski komentatoor Mohamed al Anzi stao je u odbranu igrača s tvrdnjom da se uhvatio za genitalije jer je “primio nezgodan udarac tokom utakmice”, ali javnost nije baš poverovala u tu verziju priče. Novinar Ozman Abu Bakr je ovaj potez nazvao “nemoralnom i nepristojnom gestom” i poručio da bi Fudbalski savez Saudijske Arabije trebalo momentalno da raskine ugovor.

O Ronaldovom se potezu sinoć satima raspravljalo u “Action ja Davri”, najpopularnijoj sportskoj emisiji u zemlji.