Rusija: Lažna vest o napadu na bolnicu

0
A view shows cars and a building of a hospital destroyed by an aviation strike amid Russia's invasion of Ukraine, in Mariupol, Ukraine, in this handout picture released March 9, 2022. Press service of the National Police of Ukraine/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. TPX IMAGES OF THE DAY

Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski tvrdi da su Ujedinjene nacije iznele netačne informacije o navodnom ruskom napadu na ukrajinsku bolnicu u Marijupolju, koja je, kako tvrdi, pretvorena u vojni objekat.


“Tako nastaju lažne vesti. Mi smo još 7. marta upozorili da su tu bolnicu pretvorili u vojni objekat. Veoma je uznemirujuće što UN šire ove informacije bez provere”, napisao je Poljanski na Tviteru.


Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski optužio je u sredu Rusiju za vazdušni napad na bolnicu i porodilište u Marijupolju, tvrdeći da pod ruševinama ima i dece.


Gradsko veće Marijupolja saopštilo je da je dečja bolnica u tom gradu potpuno uništena u ruskim vazdušnim udarima, kao i da još nije poznato da li je u napadu neko poginuo.


Ubrzo je generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres na Tviteru osudio navodni napad na bolnicu u Marijupolju.