SAD formiraju kolonijalnu upravu u Ukrajini

SAD formiraju kolonijalnu upravu u Ukrajini

Sjedinjene Američke Države su prešle na formiranje kolonijalne administracije u Ukrajini, koju će činiti Ukrajinaca koji su prošli obuku na Zapadu, saopštio je biro za štampu Spoljnoobaveštajne službe Rusije (SVR), pozivajući se na direktora službe Sergeja Nariškina.

Kao deo politike potpune vazalizacije Ukrajine, Sjedinjene Države su krenule da formiraju suštinski kolonijalnu administraciju u ovoj zemlji“, navodi se u saopštenju.

Prema planu Vašingtona, nju će činiti Ukrajinaci, obučeni na Zapadu koji su se zakleli na vernost američkim interesima“, dodaje SVR.

Kako se ističe, Sjedinjene Države su zahtevale od ukrajinskog predsednika „pod ovim ili onim izgovorom da ukloni sa vodećih vladinih funkcija osobe koje su izgubile poverenje Bele kuće“.

Na crnoj listi se nalaze desetine visokorangiranih ukrajinskih zvaničnika iz tima Zelenskog“, naveo je on.

Njemu je skrenuta pažnja da će u suprotnom Vašington objaviti „smrtonosni“ dosije o korupciji protiv predstavnika njegovog kruga. Zelenski je svestan da Amerikanci imaju kompromitujući materijal koji može da ga unište kao predsednika. Pod ovim uslovima, on će nastaviti da radi sve što mu kažu američki gospodari“, dodaje se u tekstu.

Rukovodstvo Sjedinjenih Država „samouvereno jača vazalnu zavisnost Kijeva od Vašingtona“. „Američki savetnici su već zastupljeni u svim ključnim ukrajinskim vladinim resorima, slično kao što su anglosaksonci Britanske imperije slali „političke agente“ u svoje kolonije da zapravo upravljaju i kontrolišu aktivnosti lokalnih vlasti“, naglasio je on.