Srbija – popuštanje mera

0

Od kovida u Srbiji preminulo ukupno 168 osoba. Zaraza je potvrđena kod još 222 slučaja, do sada 8497. Vlada odlučila da postepeno ublaži neke mere, pa su od juče parkovi otvoreni i moguće vežbanje na otvorenom. Od 4. maja biće otvoreni kafići, a od 8. maja predviđeno je otvaranje i tržnih centara, uz poštovanje propisa Instituta za javno zdravlje.

Od 11. maja radiće vrtići. Od 4. maja gradski saobraćaj će funcionisati u Novom Sadu i Kragujevcu, od 8. i u Beogradu i Nišu.

Ministarka Zorana Mihajlović rekla je da u ponedeljak, 4. maja počinje da radi međugradski saobraćaj u skladu sa preporukama lekara, a da će se gradski prevoz vraćati fazno u Beogradu i Nišu od 8. maja.

Broj putnika gledaće se u odnosu na prostor i tačno će se znati na koja se vrata ulazi i izlazi, suština je da se izbegne kontakt. U skladu sa preporukama lekara pripremaju protokoli i pravila za funkcionisanje javnog saobraćaja. Postojaće tačno odvojen prostor između vozača i putnika.

Gledaće se i prostor u autobusu i vozu jer je suština da i dalje nema bliskog kontakta među građanima, koji će morati da nose zaštitnu opremu, izjavila je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

Preporuka struke je da se verski poraznik Đurđevdan obeleži u krugu porodice. Održana prva sednica Skupštine od uvođenja vanrednog stanja.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime