Srbija – preminulo još 28 ljudi

0

U zemlji je zbog zaraze koronavirusom, prema poslednjim podacima, 2.780 hospitalizovanih pacijenata. Na respiratorima se, prema jučerašnjem preseku, nalazi 138 osoba.
U Srbiji se pogoršava epidemijska situacija – virus je, prema poslednjem preseku, potvrđen kod još 5003 osobe, a testirano je 16.098 ljudi. Od posledica zaraze preminulo je još 28 osoba.

Premijerka Ana Brnabić rekla je da se u ovom trenutku razmatra da se polako uvode sertifikati na onim mestima u kojima nije neophodno da građani boravem kao što su kafići, restorani i noćni klubovi. Tokom vikenda inspektori su kontrolisali poštovanje epidemijskih mera u 3.800 objekata, a izrekli su 29 kazni. Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković kaže za RTS da je najviše kontrola bilo u javnom prevozu, kao i da je uočeno dosta nepravilnosti.
Najavio je i ukrštanje inspekcija i zajednički rad na terenu i pojačanu kontrolu sala za veselja.
“To znači da ćemo morati verovatno i da neke svadbe prekinemo, verovatno ćemo morati da nekim vlasnicima objekata izreknemo meru zabrane korišćenja i upotrebe tih prostorija i pražnjenje tih objekata”, dodao je Stamenković.