Stop za Šmita u Banjaluci

Stop za Šmita u Banjaluci

Nakon što je Kristijan Šmit najavio dolazak u Republiku Srpsku i sastanke u Banjaluci, generalni sekretar predsednika Republike Srpske Jelena Pajić Baštinac donela je naredbu o zabrani korišćenja službenih prostorija Palate Republike za sastanke sa Šmitom.

Zabranjuje se svim licima koja koriste službene prostorije institucije Predsednik Republike Srpske, a što se odnosi na službu predsednika Republike i potpredsednike Republike Srpske, da u tim prostorijama organizuju sastanke sa licem koje se lažno predstavlja kao visoki predstavnik u BiH Kristijanom Šmitom, što je u skladu sa Zaključkom Narodne skupštine Republike Srpske”, navedeno je u naredbi koju je potpisala Jelena Pajić Baštinac.

Dodaje se da će se smatrati da je bilo koje lice, koje postupi suprotno naredbi, „povredilo status štićenog objekta”.

Podsećamo, potpredsednik Republike Srpske Ćamil Duraković prethodno je rekao da će se sastati sa Šmitom, dok je potpredsednik Davor Pranjić rekao da se najverovatnije neće sastati, prenosi Sputnjik.

I predstavnici opozicije u Srpskoj odbili su sastanak sa Kristijanom Šmitom, prenosi RTRS.

Nakon što je objavljeno da su zabranjeni sastanci u Palati Republike, kako prenose sarajevski mediji, Šmit je otkazao sastanak sa Durakovićem u Banjaluci.