Studenti najavljuju protest

Studenti najavljuju protest

Studenti su najavili da će danas u 11h biti održan prvi sat pritiska ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Kako su studenti ranije najavili, ukoliko od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave ne dobiju afirmativan odgovor na njihov zahtev da se otvori i revidira birački spisak, odatle će se nastaviti na blokade dva mesta u Beogradu.

Studenti iz Novog Sada kreću ka Beogradu kako bi pružili podrršku Studentima protiv nasilja u Beogradu. Sa niima su i profesori Filozofskog fakulteta.

Studentkinja Natalija Petrović kaže da je plan da krenu u miran marš do železničke stanice u Novom Sadu, kretaće se trotoarom, neće biti blokade saobraćaja.

“Ovo je borba svh nas studenata koji žive u ovoj državi, nismo zadovoljni i želimo da se stvari promene. Ispred Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu ćemo se pridružiti kolegama u Beogradu”, kaže studentkinja Natalija Petrović.

Poneće, dodaje, komade stiropora da malo olakšaju sebi jer će “blokada biti duga”.

Blokade su najavljene za danas od 12 do 18 sati, a blokiraće sve saobraćajnice, koje se i dalje drže u tajnosti.

Podsećamo, studenti su od početka prošle nedelje svako veče od 18 časova učestvovali na protestima ispred zgrade Republičke izborne komisije.

Oni su pružili podršku koaliciji „Srbija protiv nasilja“ koja je na te proteste i pozvala kako bi se ostvario njihov zahtev za poništavanjem izbora, zbog neregularnosti.

Studenti su od opozicije zahtevali konkretnije korake, koje su sami najavili na jednom od protesta.